Wijnrecencie in Parool

In het Parool stond afgelopen zaterdag mijn vierde wijnrecensie in de rubriek van Harold Hamersma. Kijk, ik denk dat mevrouw Hamersma zelfs een baksteen lekker klaar kan maken. Dus stel nou dat je een door haar bereide oosterse varkenshaas voor je neus krijgt... Ik had die eer. Jemig, wat lekker. Kun je water bij drinken, maar dat is voor de ganzen. Zo vertelde mij ooit een sjieke alcoholist bij een diner. Doe maar een wijntje dan. Maar welke?? Mijnheer Hamersma is in de luxe omstandigheid dat, als ie zegt wat ie gaat eten, er door heel wijnverkopend Amsterdam flessen worden afgeleverd. In de hoop dat hij iets moois over die wijn opschrijft natuurlijk. Roept hij dus 'oosterse varkenshaas' dan gaat de bel. Moet je je slalommend om de gewurztraminers, viogniers en gruner veltliners bij hem thuis naar binnen werken. Wat een heerlijk leven! Ik mocht mee proeven. Fles na fles. Zo'n middag die een maand later nog na echoot. Bij mij dan, Harold is inmiddels alweer een fles of 800 verder vermoed ik. Hij ziet dat natuurlijk allemaal een stuk professioneler dan ik, die alles te lekker vond om uit te spugen. Het werd een liederlijke middag met zang en nog net geen dans. De top drie wijnen bij die oosterse ossenhaas vind je hieronder. Mmmm!