Zeeuwse kakkers

Sinds ik heb geroepen dat ik misschien wel een hond wil (Ja: gezellig, veilig gevoel, blije kinderen. Nee: uitlaatgedoe, ruzie, potentiele relatiecrisis), vallen er dingen in die categorie op. Dat gaat altijd zo. Als je bv zwanger bent, lijkt de hele wereld opeens ook zwanger. In dit geval: ik ben op zoek naar redenen om Project Hond wel/niet door te zetten. Noem het een wake up call/kool.
En toen zag ik deze sticker op een lege (dus zinloze, residu van een voorbije zorgzame samenleving) poepzakbus, bij mijn ouders in de straat. Los van het feit dat ik nogal opzie tegen het dragen van zo'n lauwwarm gevulde zak, werd ik getroffen door het alarmerende bericht:
'De gemeente Goes verstrekt geen gratis poepzakjes meer en bespaart daarmee 50.000 euro' staat erop. Jemig. Die hakte erin. Hoeveel moet er daarvoor gepoept worden?! Heb ff zitten rekenen. Google: Goes heeft zo'n 27.000 inwoners. Laten we het ruim nemen. Zeeuwen zijn dierenliefhebbers (Martin Gaus heeft er zelfs een school, dus dat is aannemelijk): dus laten we zeggen dat hier 5000 honden wonen (onzichtbare, ik zie ze niet, geen blaf te horen). 80 poepzakjes kosten €1,98 bij het Kruidvat. Bij de gemeente Goes werken natuurlijk keiharde inkopers (bin zuunig) dus die betalen max de helft: 1 euro voor 80 zakjes. Dan kakken die honden dus ruim 4 miljoen keer per jaar?? Misschien dat de zeeuwse bolus vaker valt, maar ik word vooralsnog niet heel enthousiast. Project hond gaat ff on hold. #goes #onszeeuwenbinzuunig#bezuinigingen #maakdatjehondwijs #kakkers #wakeupkool #echtwaar#overheid #zeeuwsebolus #gemeentegoesFullSizeRender.jpg