'Kool komt binnen'

Iemand riep: " jouw muziek is te plaatsen in de sfeer ‘Annie M.G. Schmidt meets Norah Jones’'. Dat vond ik een groot compliment: ben al sinds mijn vierde hardcore fan van Annie en Norah vind ik een geweldige zangeres.

Ik ben ontzettend trots op dit album. Het is het resultaat van het maken van liedjes in de afgelopen jaren, met geweldige inspirerende mensen. Uren schrijfwerk, dagen pielen om dingen beter en kloppend te krijgen, wat kan ik blij worden van alleen al het proces om een liedje te maken!

Dankzij een beurs van SENA en 69 aandeelhouders via crowdfundingsplatform Voordekunst.nl is het gelukt om het album uiteindelijk te maken.  Het is een soort dwarsdoorsnede van wat ik de afgelopen jaren heb gemaakt, op het snijvlak van theater, pop en chanson.

Een aantal nummers speelt in op de actualiteit. Zo sluit ‘De Kunst van het Verleiden’ naadloos aan op het thema van de Boekenweek 2017, breng ik met ‘Gordoniaire’ een unieke ode aan Gordon (ik woon in zijn voormalig huis!),  is in het nummer ‘Doe Alles’, de ultieme soundbite van Barack Obama verwerkt en ontmantel ik in ‘De Vinoleugen’, samen met wijnschrijver Harold Hamersma, de zin en onzin van het wijn proeven... en 'Er wordt een moeder geboren' is natuurlijk tijdloos actueel! Hiervan zijn twee versie op het album te vinden: de single versie met orkest en een heel versie met een arrangement van Sander Geboers.

Producent Sander Geboers (muzikale rechterhand van o.a. Claudia de Breij) produceerde het album en formeerde een belachjelijk goeie band met drummer Lean Robbemont (Waylon), bassiste Phaedra Kwant (3J’s), gitarist Clemens Blacquiere (Borsato), toetsenist Amir Swaab en als bandleider/toetsenist Nicolaas Duin.

Ik schreef de meeste teksten, John Ewbank, Sander Rozeboom (IOS), Amir Swaab en Nicolaas Duin de composities. Daarnaast is er een bijzondere versie van ‘Nothing Rhymed’ van Gilbert O’Sullivan op het album te vinden. 

Luister hier naar mijn promo:

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en hoor dat graag! Vind je het mooi? Vertel het door!!

Het album is verkrijgbaar vanaf 19 juni via bol.com, ITunes en Spotify... maar vanaf 10 april via WhatsApp!