Artiest

wakeup call flyerOp dit moment wordt er hard gewerkt aan het album dat maart a.s. uit komt.  Dit album komt tot stand dankzij steun van cultuurfonds SENA en 70 'aandeelhouders' die via crowdfundingsplatform Voordekunst.nl hebben aangegeven vertrouwen te hebben in het plan van Kool om haar liedjes iut te brengen. Producer Sander Geboers (o.a. vaste componist en begeleider van Claudia de Breij en maker van 'Mag ik dan bij jou') is verantwoordelijk voor het  eindresultaat: een album met een unieke sound en prachtige liedjes. Die unieke sound is vooral ook te danken aan de geweldige band om Kool heen: Lean Robbemont op drums (o.a. vaste drummer van Waylon), bassiste Phaedra Kwant (meestgevraagde bassiste van NL), gitarist Peter Pluer (speelt o.a. bij Sjors van der Panne), Amir Swaab op toetsen en Nicolaas Duin op toetsen, accordeon en als bandleider (Kool's vaste pianist). Het album is opgenomen in de legendarische WisselOord Studio's.
Try out voorstellingen 'Wake Up Kool' De nieuwe voorstelling die je moet zien om de rest van je leven te snappen! Zie de speellijst waar het gebeurt!
Daarnaast speelt Madelijne Kool (maatwerk-)voorstellingen op verzoek. Kool schudt hierin iedereen wakker met grappen, verhalen, papieren selfies en liedjes die je recht in het hart raken.
Voor bedrijven ontwikkelt Kool concepten, presentaties en voorstellingen op het snijvlak van (marketing/business-)strategie en cabaret.
Kool biedt ook de *GeluksCheck* aan voor bedrijven ter ondersteuning van veranderingsprocessen.
Daarnaast spelen wijnschrijver/columnist Harold Hamersma en Kool *Van Wijn ga je Zingen* ...en staat er nog veel meer in de steigers.
Cabaret/Wijntertainment-voorstelling ‘Van Wijn Ga Je Zingen’ (seizoen 2016-2017)


FB Van Wijn Ga Je Zingen HaroldCabaretier Madelijne Kool - voor zover bekend de enige met o.a. een slijtersvakdiploma- presenteert een uniek programma met de lekkerste ingredièˆnten: muziek, wijn en humor. Dat doet ze samen met een de bekende wijnschrijver Harold Hamersma, die wanneer mogelijk zal aanschuiven. Samen geven ze antwoorden op belangrijke vragen als: Welke wijn serveer je een (ex-)vriend? Hoe was de wijn in het Wijnjaar 0? Waarom zit de Dordogne ’s zomers vol met kakkers? Wanneer drink je een Fendant? Hoe herken je de Echte Wijnkenner? En hoe word je er eentje? Tussendoor zingt Kool met eigen en bestaande (wijn)nummers de geest uit de fles, begeleid door Nicolaas Duin op piano en accordeon. En of u wilt of niet: het meezingen gaat dan vanzelf! De voorstelling kan evt. gevolgd worden door een wijnproeverij. Voor wie? Iedereen die houdt van het goede leven en zin heeft in een sfeervolle avond waar een hoop te lachen, te zingen en ook nog wat te leren valt. Deze voorstelling is vanaf september 2016 te zien in het theater en ook te boeken op locatie.

Meer informatie/boekingen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Uit de Koolkast (seizoen 2015-2017)


uitdekoolkastCabaretier Madelijne Kool haalt haar mooiste liedjes uit de kast. Kool zingt de sterren van de hemel en houdt u een spiegel voor. Bovendien komt ze uit de kast als dichter met een boek vol papieren selfies. Na ‘Uit de Koolkast’ komt u thuis met een bak energie, neuriet u nog lang de liedjes en zou het zomaar kunnen zijn dat u (weer) een stukje gelukkiger bent. Want Kool, maker van het Kleine Grote Geluk Boek, helpt u daar graag bij. In ‘Uit de Koolkast’ draait het vooral om liedjes en gedichten. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij ‘Kool aan de Gang met Geluk’: het cabaretprogramma met een waarachtig verhaal over de zoektocht naar geluk in de spits van je bestaan. Kool speelde deze voorstelling, met succes, inmiddels in Nederland, Polen en Rusland.

“Kool is in staat om vanaf het moment dat ze opkomt, ruim anderhalf uur lang, je aandacht vast te houden met haar woorden en haar zang... Ze relativeert, motiveert, inspireert en amuseert... en dan heb je geluk gehoord, gezien en gevoeld.“ - Paul Bekkers ambassadeur Nederland in Warschau, Polen

“Blij verrast met het sprankelende optreden van Madelijne Kool. Met haar tedere liedjes en haar anatomische ontleding van het Gooische leven zorgt zij voor een prachtige avond cabaret.” - Jeroen Swolfs Fotograaf ‘Streets of the World’

“Was een zeer verfrissende voorstelling” - Rijswijks Schouwburg

“Een prachtige vrouw in een prachtige zaal” - Evert van Os directeur Singer Theater Laren

Meer informatie/boekingen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cabaretvoorstelling 'Kool aan de Gang met Geluk'
(seizoen 2014-2016)


Kool aan de GangMadelijne is niet anders dan iedereen: ze heeft het druk. Vind je het gek? Kool moet op een gemiddelde dag een buurt bbq moet regelen, een sterkte/zwakte analyse van een soepmerk maken, zonder oordoppen genieten van de vioolles van haar dochters, een politiek standpunt innemen, iets slims roepen over vegetarische kip, een reclamecommercial bedenken voor een blindenbril, dan ook nog een beetje leuk thuis komen op hakken en meanwhile door het glazen plafond beuken.

Kool is dus ervaringsdeskundige als het gaat om hardship-heel-normaal-leven.

Daarover zingt ze prachtige liedjes, vertelt ze hilarische verhalen en maakte ze 'papieren selfies'. Na een avond met Kool aan de Gang komt u thuis met een bak energie en neuriet u nog lang de liedjes.

Kool aan de Gang met Geluk is te zien in het theater en elders op locatie.

Tailormade 'Kool aan de Gang met Geluk'

Kool aan de Gang met Geluk is ook heel geschikt voor families, organisatie en bedrijven die wel eens aan de gang willen met geluk: waar worden je famileleden/vrienden/collega's gelukkig van? Je klanten? Ben je nog gelukkig met je merk? Kool denkt mee, spiegelt en verrast. Ze combineert haar ervaring als conceptontwikkelaar/strateeg met het theatermaken. Dat zorgt voor een verrassende tailormade voorstelling, met inhoud, waar je wat mee kunt. Kool deed dit al eerder voor o.a. Cordaid Memisa, Hema en de Staatsloterij.

 


Cabaretvoorstelling 'De Geluk App' (seizoen 2013/2014)


GelukAPPMet 'De Geluk App' introduceerde Madelijne de eerste voorstelling met geluksgarantie. De cabaretvoorstelling 'De Geluk App' gaat over de grenzenloze ambitie om gelukkig te zijn in de spits van je bestaan waarin geliefden, kinderen, bazen, vrienden, collega's, glazen plafonds, feestjes, romantisch bedoelde weekendjes weg, ouders, buren en buitenlui vechten om jouw aandacht. De Geluk App is herkenbaar voor iedereen die er wat moois van probeert te maken in het leven. Madelijne gaat samen met haar publiek op zoek naar geluk waardoor elke voorstelling weer anders wordt.

'De Geluk App'... was geschreven i.s.m. Richard Kemper (van cabaretduo Veldhuis & Kemper), met muziek van Andre Pouwer en onder regie van Erris van Ginkel.