(Song)writer

Madelijne heeft een verhaal te vertellen. Eigenlijk geldt dat voor al haar liedjes. Meestal schrijft ze in het Nederlands. Maar soms ook in het Engels. Het kan gaan over alles. 'De liefde' doet het natuurlijk altijd goed. Maar het kan ook gaan over een luchtballon, een fiets of rode slippers. Om maar eens wat dwarsstraten te noemen. Madelijne schrijft teksten en vraagt dan een componist om er samen met haar iets moois van te maken op muziek.

 

Reclame muziek
Voor opdrachtgever Ferio Vakanties schreef en zong Madelijne o.a. 'De Rode Slippers' i.s.m. componist Nick Smith en maakte ze de Hollandse liedjes campagne (composities: Andre Pouwer, zang/voice over: Madelijne Kool)



Voor het merk Amoy schreef Madelijne 'Pick up the vibe' (muziek: Arling & Cameron, zang: Fay Lovsky)
Voor Centraal Beheer schreef Madelijne de kraker 'Dan bellen we even Apeldoorn' t.g.v. het huwelijk van WA en Maxima.


Voor kinderen

Voor de Disney Boeken Club schreef Madelijne maandelijks liedjes (compositie: Andre Pouwer): http://www.disneyboekenclub.nl/2011/11/belle-en-het-beest-redden-een-vogeltje/

Voor de musical 'Nooit Gedachtland', uitgevoerd door de Telekids Musical School,disneyliedjes Madelijne Kool schreef Madelijne het merendeel van de liedjes.

Verhalen

Voor het nieuwe, ambitieuze kinderkledingmerk LoveStation22 schreef Madelijne Kool het boek 'Robin's Wonderlijke Reis naar LoveStation22'.

 Robin01

Ook toe aan een lied of een verhaal?

Madelijne schrijft op verzoek ook een lied, een ode, een schreeuw om aandacht voor jou, je geliefde, je merk of voor wie/wat jij de moeite waard vindt. Neem contact op via het contactformulier.