Back to the top

JOEHOE!

Cabaret & Kleinkunst

Dingen uit z’n verband rukken, groter maken, zingen, drogredeneren, appels met peren, kutten die op dirk slaan. I love it. Als reclamemaker vond ik het geven van presentaties al heel leuk, maar te powerpoint. De overstap naar cabaretier was een verademing.  Mijn stijl: beschouwend, zoekend naar de grap in de dagelijkse dingen. Met gezond pragmatisme om de complexiteit van het bestaan wat te verlichten op een manier die je laat lachen, spiegelt en ontroert. 

De Wake Up Kool was geweldig, heel mooi, gezellig, leuk, gek, vrolijk begin van de Hospitality bijeenkomst.

J.P. Hofstee

Vanaf 2020:

Seizoen 2019/2020:

HahaHandleiding  ‘We moeten ergens beginnen’

Kool is heel erg goed in beginnen. Daarna, tja, daarna. Afmaken of afhaken, that’s the question. Maar nu niet meer:  Kool MOET aan de gang. Maakt ze het af, bijt ze door, haalt ze de finish?

In deze voorstelling begint Kool aan de reddingsoperatie om de wereld en wie weet zichzelf te redden. ‘We moeten ergens beginnen’ is voor iedereen die wel wil maar niet weet hoe. Waar het pijn doet, wordt het leuk… dus dat wordt lachen.

“Madelijne Kool is een vakvrouw die moeiteloos de zaal inpakt met haar zang en verhalen (…) 

Op het podium geniet ze met volle teugen, en wij ook!”

Jury UKF 2019

Muziek

Liedjes die je hart doorboren of waar je om moet lachen. Met mooie woorden, goeie vondsten, een verfrissende kijk, verrassende rijm of juist niet. Ik hou ervan. Om naar te luisteren en om ze zelf te maken. In het Nederlands. Vaak over de liefde, daar zijn we nooit mee klaar. Maar het mag gaan over alles. Luisteren?

Je raakt…!

John Ewbank

Aantrekkelijke mix tussen kleinkunst, nederpop en luisterliedjes.

Pierre Oitmann – Radio 2

Maatwerk

Ik kom uit het bedrijfsleven. Heb er 20 jaar middenin gezeten. Ik begrijp dus heel goed op welk moment er wat frisse lucht de zaal in moet, wanneer er energie in gepompt kan worden met behulp van een lied, een bespiegeling of een wrap up. Ik weet hoe je een publiek aan je bindt, sfeer maakt, een klant laat lachen en de concurrent laat huilen. Dat laatste alleen op speciaal verzoek. Maar het kan wel. Humor helpt altijd en maakt alles bespreekbaar!

Tikje abstract, dat ‘maatwerk’? Wat dacht je van een voorstelling om op een ludieke manier de nieuwe strategie te introduceren? Een lied om een ode te brengen aan je klanten? Een gedicht om je aandeelhouders te bedanken? Een onvergetelijke wrap up van bijvoorbeeld een congres? Een presentatie met een verrassende invalshoek op de zaak? Of een keynote over doen wat je ECHT wilt doen… ? Ik inspireer je graag met mijn verhaal over de ombouw van reclamemaker tot cabaretier.

Het was briljant! Spot on en briljant uitgevoerd. Dank je wel voor deze buitengewone performance.

N. Peters  – IPG MediaBrands Retail congres

 

De voorstelling op maat was helemaal raak met briljante sketches, grappige en ontroerende liedjes en niet te vergeten de papieren selfies. Iedereen heeft een geweldige avond gehad. Een aanrader!

A. van der Sterren

Tip 1: de HahaHandleiding Hospitality

Gastvrijheid. Het nieuwe toverwoord. Als je mensen ’t snappen heb je goud in handen: jouw mensen maken het verschil. Als je gastvrij bent is het fijner werken, leuker voor klanten en aan het eind van de dag zit er meer geld in je laatje. Win/win voor iedereen dus!

Wil jij je mensen op ideeën brengen? Spiegelen? 10 handige tips om daadwerkelijk meer omzet te behalen met behulp van meer gastvrijheid? Boek dan de HahaHandleiding Hospitality. In 30 minuten zet ik iedereen ‘aan’ als het gaat om gastvrijheid en heb je ook nog eens een bijzonder leuke middag of avond.

 

Tip2: Nog geen idee voor kerst of nieuwjaarsreceptie? Dag suffe kerstborrel, hallo onvergetelijk theater-kerst-keihard-lachen-moment! Een nieuwerwets gezellige show vol muziek en tips om de feestdagen, en de jaarwisseling, heelhuids door te komen en er daarna nog lang over na te praten.
‘De HahaHandleiding Fijne Feestdagen’ voor jou en je collega’s en relaties!  

Speelperiode: november t/m januari. Er zijn nog data beschikbaar!

Madelijne, je was geweldig!! Na twee minuten iedereen in polonaise stand! Wie kan dat! Iedereen in de zaal zo enthousiast over jouw optreden! Complimenti!

E. Spetter

Voorstellingen gemaakt voor o.a.:

MKStaatsloterij
MKDMGlogo
MKCosmetics
MKHeineken
MKMemisa
MLbijzonderLaren
MKMinBuza
MKhema
MKEilanden
MKMontel
MKSanders
MKifunds

Blog

Blog

Over Mrs Perfect, ponykamp en de angst voor het karretje

Over Mrs Perfect, ponykamp en de angst voor het karretje. Drie jaar geleden kreeg ik de diagnose MS. Een nogal vervelende, chronische zenuwziekte. Om...

Blog

Over wat is veiligheid en het betere VIPgevoel

Over wat is veiligheid en het betere VIPgevoel…Weet je wat op dit moment misschien wel de veiligste plek is om te zijn? Het...

Blog

Over neptandartsen, flikken en havencafés

Over neptandartsen, flikken en havencafés Mijn vader werkte vroeger bij een bank. Hij was veel liever tandarts geworden. Ik moest eraan denken toen ik...

Blog

Over het nieuwe schooljaar, MS, het infuuscafé en een wonderbaarlijke opstanding

Over het nieuwe schooljaar, MS, het infuuscafé en een wonderbaarlijke opstanding Met de start van zo’n nieuw schooljaar neig ik naar het roepen...

© Madelijne Kool