Back to the top

Eerdere voorstellingen

Wake Up Kool

De muzikale cabaretvoorstelling die je MOET zien als je de rest van je leven wilt snappen.

Opeens zie je alles haarscherp: je werk, je relatie, je valkuilen, een naaktslak, de glasbak, de wereld. Daar is ie: jouw Wake up Kool.
Gooi je de boel om of houd je wat je hebt? Cabaretière Madelijne Kool stapte uit het bedrijfsleven het podium op. Nu ontrafelt ze de complotten van het leven –denkt ze- en kust ze je wakker met herkenbare teksten, rake grappen en mooie liedjes. 
Een programma waar je thuis nog even lekker mee door kan.

Begeleiding op toetsen: Nicolaas Duin.

Van Wijn Ga je Zingen

Madelijne Kool, de enige cabaretier met een slijtersvakdiploma en uitvinder van de Papieren Selfie, presenteert een uniek programma met de lekkerste ingrediënten: muziek, wijn en humor. Dat doet ze samen met de bekende wijnschrijver Harold Hamersma. Samen geven ze antwoorden op belangrijke vragen als: Welke wijn serveer je een (ex-)vriend? Hoe was de wijn in het Wijnjaar 0? Waarom zit de Dordogne ’s zomers vol met kakkers? Wanneer drink je een Fendant? Hoe herken je de Echte Wijnkenner? En hoe word je er eentje? Tussendoor zingt Kool met eigen en bestaande (wijn)nummers de geest uit de fles, begeleid door Nicolaas Duin op piano en accordeon. En of u wilt of niet: het meezingen gaat dan vanzelf! De voorstelling kan evt. gevolgd worden door een wijnproeverij.

Uit de Koolkast

Een koolkast gevuld met het leven zelf: potten passie, bakje oude liefde, doos troost, fles ambitie en een la met grappen en vergeten vrienden. Ik haal het leven en de mooiste liedjes uit de kast, ruim op maar doe dat wel duurzaam, want wat niet meer past in de Koolkast kan u misschien nog gebruiken? Deze voorstelling wordt ook op maat gemaakt. Dan haal ik het leven van jou, je collega of familie uit de koolkast.

 

De Geluk app

Met ‘De Geluk App’ introduceerde Madelijne de eerste voorstelling met geluksgarantie. De cabaretvoorstelling ‘De Geluk App’ gaat over de grenzeloze ambitie om gelukkig te zijn in de spits van je bestaan waarin geliefden, kinderen, bazen, vrienden, collega’s, glazen plafonds, feestjes, romantisch bedoelde weekendjes weg, ouders, buren en buitenlui vechten om jouw aandacht. De Geluk App is herkenbaar voor iedereen die er wat moois van probeert te maken in het leven. Madelijne gaat samen met haar publiek op zoek naar geluk waardoor elke voorstelling weer anders wordt.

‘De Geluk App’… was geschreven i.s.m. Richard Kemper (van cabaretduo Veldhuis & Kemper), met muziek van Andre Pouwer en onder regie van Erris van Ginkel.

Kool aan de Gang met Geluk

We zijn er masaal naar op zoek en alleen daarom al is het een gat in de markt: geluk! Aangezien zowat alles maakbaar is, heeft Kool iets bedacht waarmee dat geluk voor iedereen binnen bereik komt. Dat is het plan. En u bent erbij als Kool haar snode plan zingend, dichtend en vertellend ontvouwt. Een uniek moment! Tenminste: als alles goed gaat en de techniek ons niet in de steek laat. Want dat is nog even een dingetje. Maar dan moet het wel heel raar lopen. En dat loopt het, als Kool aan de Gang gaat. Zingend, vertellend en dichtend neemt Kool u mee op de zoektocht naar Geluk.Wat er ook gebeurt: na een avond ‘Kool aan de Gang met Geluk’ komt u thuis met geluksgarantie.

© Madelijne Kool